"> 5 trikov, ki jih poznajo najiznajdljivejše gospodinje – Tretje obdobje
">
Aktivnosti Zanimljivosti Zdravlje

5 trikov, ki jih poznajo najiznajdljivejše gospodinje

Foto:Profimedia

Kako iz limone iztisniti sok, ne da bi je prerezali na pol in ohranili njeno svežino? Kako na drobno sesekljati čebulo brez noža? Preverite nasvete, ki vam pri vaših kuhinjskih opravilih utegnejo koristiti.prenašajo

Limonin sok

Kadar potrebujemo limonin sok, limono prerežemo na pol, iztisnemo sok, kolikor ga potrebujemo, preostanek limone pa spravimo v hladilnik. Tam lahko limona ostane več dni, potem pa je največkrat neuporabna. Če potrebujete le nekaj limoninega soka, potem je ne režite na pol, temveč jo po dolžini, točno na sredini, prebodite s kovinsko paličico. Sok limone boste brez težav iztisnili, preostala limona pa bo še vedno sveža za naslednjič, ko jo boste potrebovali.

Drobno sesekljana čebula
Ni lahko sesekljati čebule prav na drobno. A pri tem vam lahko pomaga zelo enostaven trik. Ne potrebujete ostrega noža, le ribežen. Čebulo olupite, nato pa jo preprosto naribajte.

Lupljenje kuhanega jajca
Tudi vi težko olupite vroče kuhano jajce? S pravilnim pristopom je povsem enostavno. Kuhano jajce najprej potrkajte ob trdo podlago, da zdrobite lupino, nato pa ga po podlagi še posvaljkajte. Lupina bo odstopila brez težav.

Jagoda in slamica
Tudi vi z nožičem režete peclje od jagod? Pri tem gre stran kar nekaj okusnega sadeža. Da se to ne bi več dogajalo, uporabite slamico. Nežno jo potisnite po sredini jagode od konca proti peclju in ta bo odstranjen brez težav.

Star kruh postane hrustljav
Starega kruha vam ni potrebno zavreči, če poznate ta odličen trik. Kruh le namočite z vodo, nato ga za nekaj minut postavite v ogreto pečico na 180 do 200 stopinj. Kruh bo spet hrustljav.

Related posts

Najuspešnejša dieta: Pazite, kaj jeste, in telovadite

Administrator

Domača lekarna: Blitva, bogata z vitamini in minerali

Administrator

Z ljubljenčki na pot: Poskrbite za varnost in dobro počutje vaših živali

Administrator
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com